Nun of Your Business

Hrvatska, Srbija / 2020. / 71’ / Dokumentarni 

Režija: Ivana Marinić Kragić

Scenario: Ivana Marinić Kragić, Ivana Vuković

Produkcija: Ivana Marinić Kragić, Miloš Ivanović

Uloge: Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak

Produkcijska kuća: Marinis Media (HR), Set Sail Films (SRB)

 

Dve mlade časne sestre upoznaju se na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekada smatrale utočištem utehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj meri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – da napuste samostan.  

 

 

Ivana Marinić Kragić

Producentkinja i autorka producentske kuće Marinis Media. Diplomirala na Akademiji dramske umetnosti 2012. u Zagrebu, odseku Snimanja. Kao direktor fotografije snimila je desetak kratkometražnih igranih filmova. „Nun of Your Business“ je njen prvi dugometražni dokumentarni film na kojem je radila kao producentkinja, rediteljka i direktorka fotografije i sa kojim je osvojila nagradu publike na ZagrebDox festivalu 2020. Kao producentkinja potpisuje nekoliko kratkometražnih filmova, a kao ko-producentkinja dugometražne igrane filmove „Grubi rez“ (2019) i „Jedini izlaz” (2020).

 

 

 

 

 

 

*Internacionalna premijera