Radionica “CEO GRAD JE MOJ FILMSKI STUDIO”

Sva mesta za učešće u radionici su popunjena!

Radionica za radoznale, detektivski i voajerski raspoložene filmadžije i početnike! Učesnici radionice biće isterani napolje da, u haosu ljudi, događanja i situacija u centru grada, nanjuše i upecaju svoj kratki film iz jednog kadra i u trajanju do minuta. U tome će im pomoći uvodno predavanje sa primerima, nekoliko vežbi bistrijeg opažanja i kratki kurs kako napolju snimiti prizor koji će imati celinu mini-filma. Dokumentarni snimci biće pretvoreni u fikciju uz pomoć muzike i naratora, poigravanjem sa granicama koje dele ove dve vrste filma.

Radionicu vodi Miloš Tomić.

Vreme održavanja: 23-25. april 2021. godine, 67/68. Martovski festival

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Radionica je namenjena mladima od 15 do 30 godina starosti, sa ili bez bilo kakvog iskustva/obrazovanja u oblasti filma.
Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10 polaznika.

Prijave (ime i prezime, kontakt, link za omiljenu pesmu i pesmu koju ne volite) su obavezne i šalju se  na mejl jovan.pantovic@martovski.rs

 

Miloš Tomić

Rođen 1976. u Beogradu. Studirao filmsku režiju kod Miše Radivojevića, pa multimedijalnu animaciju u Pragu, Madridu, Berlinu.
Bavi se uglavnom kratakom video formom kojoj nepotrebno isteruje visoki sjaj.
Vodio radionice filma i animacije u mnogim gradovima Evrope, ali ne odbija ponude ni sa sela.

foto Aleksa Bartol
foto Aleksa Bartol

Pored filma bavio se, a ponekad se i dalje bavi, fotografijom, crtanjem, pisanjem, sviranjem, radiofonijom, pravljenjem objekata, sakupljanjem i ređanjem odbačenih predmeta, papir-kolažiranjem…
Zajedno sa Vladimirom Perićem, 2013. predstavljao je Srbiju na Venecijanskom Bijenalu.