Onlajn predstavljanje Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU

U okviru 67/68. izdanja Martovskog festivala biće održano onlajn predstavljanje Laboratorije interaktivnih umetnosti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. VR predstavljanje vodiće profesori FDU, članovi tima Laboratorije: dr.um Mirko Stojković, redovni profesor, Branko Sujić, vanredni profesor, Pavle Dinulović, docent i dr Jovana Karaulić, asistent.

 

U okviru predstavljanja virtuelne realnosti prisutni učesnici će u digitalnom okruženju imati mogućnost da se upoznaju sa radom Laboratorije interaktivnih umetnosti, kao i sa osnovnim tehnikama 360 stereoskopske slike, fotogrametrije i tendencijama VR industrije. Predstavljanje obuhvata prezentaciju aktuelnih radova domaćih autora u ovoj oblasti i razgovor o mogućnostima i platformama za razvoj VR projekta.

 

Vođenje je otvoreno za sve zainteresovane, a link za pristup je OVDE.

Meeting ID: 880 5634 1598
Passcode: 042889

  

Laboratorija interaktivnih umetnosti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Laboratorija interaktivnih umetnosti je centar za umetničko istraživanje novih medija i tehnologija, koji je od osnivanja realizovao brojne projekte: dokumentarni TV serijal „U mreži“, pervazivnu igru „Zatamnjenje“, instalaciju u virtuelnoj stvarnosti „Pogled u nedogled“, iskustvo u virtuelnoj stvarnosti „Stroganj“ (pobednik prvog svetskog Hyper-reality hakatona u organizaciji Bristol VR Lab, British Council u Srbiji i Startit), iskustvo u virtuelnoj stvarnosti „A VRoom with a View“ i projekat „Zgrada FDU u virtuelnoj stvarnosti“.

U saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom 2020. realizovan je umetnički studentski online hakaton „Oda Betovenu“ sa preko 60 prijavljenih učesnika. U periodu 2021-23. sa organizacijama iz Bugarske, Belgije i Italije LAB FDU realizuje međunarodni projekat CURIOUS, podržan od strane Kreativne Evrope. Učestvuje i u radu na projektu „Virtuelni studio za sadržaj mešovite stvarnosti – VISMIC“, čiji je nosilac „Studio Krater“ i koji je dobitnik sredstava Fonda za inovacije.

Za aktivnosti u prethodnoj godini pripala im je „The Most Innovative Initiative“ nagrada, koju dodeljuje AFA Innovation Week Belgrade.